06 август 2007

Небескиот капетан

Официјалниот веб-сајт на научнофантастичниот филм „Небескиот капетан и светот на утрешнината“ нуди содржини вообичаени за овој жанр на сајтови: информации за филмот, актерите, фотографии, клипчиња, позадини за десктопот и сл.

Иако симнувањето на апликации од интернет не е препорачливо, сајтот нуди и барем две такви: клиент за добивање пораки во врска со заедницата на фанови, како и компјутерска игра.

Посебноста на ова остварување извира од природата на основното дело - филмот. Направен е како резултат на лична визија на режисерот Кери Конран, кој прво сам си снимил демо-трејлер на својот компјутер, а потоа го ја „продал“ идејата на Холивуд.

Долгата верзија на филмот нуди исклучително привлечна естетика која се базира на перцепциите од триесеттите за иднината, како и на денешните перцепции за триесеттите. При тоа, одлично е пренесена атмосферата на култните дела од тоа време, особено оние кои се занимаваат со космонаути (Бак Роџерс, Флаш Гордон) и авијатичари (Стив Кенјон, Џони Хазард). Техничката изведба на комбинирањето на живи глумци со компјутерска анимација го става филмов рамо до рамо со стриповско-филмската легенда „Син сити“.

Дополнување: неопределиво
Брзина: брзо
Функционалност: добра
Код: Флеш
Дизајн: флешерски
Навигација: стандардна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 5/10
Јазик: англиски
Adresa: www.skycaptain.com
Датум на пишување: 06.08.2007

Нема коментари: