25 септември 2007

Центарот Симон Визентал

Симон Визентал во популарната култура е познат како ловец на нацистички воени злосторници кои по Втората светска војна се неказнети криеле низ светот. Центарот Симон Визнетал има за цел да го зачува сеќавањето на Холокаустот преку поттикнување толеранција разбирање преку активности во заедницата, образовни програми и општествена акција. Како НВО е акредитиран во ОН и УНЕСКО, а има канцеларии во неколку светски метрополи.

Сајтот пренесува вести за активностите на организацијата, а служи и како одскочна даска за неколку други поврзани сајтови, меѓу кои се Музејот на толеранцијата и Мориа филмс – студио за документарци кое се има закитено и со Оскар. Особено интересен дел е недоволно истакнатиот Мултимедијален центар за учење којшто нуди огромно количество информации во лесно достапна и читлива форма. Кај овој потсајт, употребата на мали сликички е многу добро изведена, особено во делот за навигација.

Апликациите како можноста за добивање известувања преку имејл и донирање преку електронска трговија го зајакнуваат капацитетот на сајтов, чии нови содржини се свртени кон промовирање на некои современи еврејски ставови во врска со тековни настани и состојби.

Дополнување: често
Брзина: средна
Функционалност: добра
Код: АСП
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 0/10
Јазик: англиски
Адреса: www.wiesenthal.com
Датум на пишување: 30.07.2005.

Нема коментари: