31 август 2006

Терапија-точка-нет

Терапија е хрватско е-списание „за звук и слика“ основано во 2001 година, кое пренесува редовни вести и информации од светот на индустријата за забава. Концепцијата му е слична со македонското е-списание „Плагиј.ат“, со кое имаат разменето и банерчиња.

Голем дел од написите се авторски текстови, особено извештаи од настани исполнети со оригинални фотографии, кои овозможуваат интимна, а напати и објективно информирање.
Покрај вестите, на веб-сајтов се поместени неколку интересни функционалности, како на пример листа на последните пребарувани поими по нивната база, сродни написи на тековниот, цитат на неделата, најави и конкурси и слично.

Она што би ја зголемило употребливоста и видливоста кај машини за пребарување е поставување на линковите и на насловите на написите кои се најавуваат на насловните или страниците со содржини. Би помогнало и прилагодување на клучните зборови и описите на страниците за секој напис посебно.


ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: секојдневно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: АСП
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 5/10
Јазик: хрватски и англиски
Адреса: www.terapija.net
Датум на пишување: 31.08.2006.

Нема коментари: