01 октомври 2007

Нацртано

„Дрон“ е колаборативен блог е наменет „за сите кои го сакаат цртањето“, а го прават уметници за уметници, кои споделуваат линкови, особено до веб-сајтови на кои може да се видат галерии со индивидуални дела. Освен класични цртежи, содржините опфаќаат илустрации, карикатури, анимирани видео-клипови и други слични дела.

Приклучувањето на оваа топла и гостопримлива заедница може да им помогне на цртачите, графичките дизајнери и другите професионалци и аматери кои се занимаваат со сродни гранки да се промовираат во светот, но и да дојдат до нови директни контакти и ресурси за користење во нивната работа. Повеќето од соработниците се од Торонто, Канада, но ги има и од САД и од Австралија.

Овој веб-сајт е еден од педесетте најкул сајтови на светот, според изборот на магазинот „Тајм“. Интересно е дека во тој избор нема ниеден веб-сајт со концепција на „македонските забавни портали“.

ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: секојдневно
Брзина: средна
Функционалност: одлична
Код: ПХП (Ворд прес)
Дизајн: блогерски
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 7/10
Јазик: англиски
Адреса: www.drawn.ca
Датум на пишување: 14.08.2006.

Нема коментари: