03 октомври 2007

Мајки и бебиња

„Мајки и бебиња“ е хрватски веб-сајт со информации за оплодувањето, бременоста, развојот на децата и родителите. Изобилува со навидум неутрални и објективни совети во врска со овие области, а инаку е основан од фирма која се занимава со продавање пригодни производи. Иако како маркетиншки потег не постигнува голем успех, што може да се види од тоа дека банерскиот простор што го нудат не е закупен, сигурно дека ја подига популарноста на матичната фирма.

Дизајнот на веб-сајтов е прилично добро изведен, а големите фотографии кои се појавуваат на страниците од рубриките го дополнуваат тој впечаток, оти создаваат визуелна поврзаност со публиката. Само едно нешто е пофотогенично од убава жена – убаво бебе.

Конкурентски веб-сајт на „Мајки и бебиња“ е „Бременост“ кој има поголема фрекфенција на надополнување и чиј дизајн е далеку погуст, исполнет со текстуални содржини претставени со мали букви. Тој делумно се темели на работа на форумот, следејќи го правилото дека најефективен начин на пополнување на содржини на еден веб-сајт е кога самите корисници го прават тоа, без потреба сопственикот да плаќа автори.

ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: повремено
Брзина: брзо
Функционалност: добра
Код: АСП
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 5/10
Јазик: хрватски
Адреса: www.mameibebe.net
Датум на пишување: 27.07.2006.

Нема коментари: