27 јули 2006

Култура плус

„Култура плус“ е локален сервис за купување билети за културни настани кој го покрива подрачјето на северна Далмација, со градовите Ријека, Опатија и Пула. Опфатени се концерти, театарски и кино претстави, изложби и слично.

Плаќањето може да се изврши преку неколку видови кредитни или дебитни картички. Корисничката добива ваучер кој може да го испечати, или само да го запомни бројот, кој го покажува на билетарата на местото каде што се одржува настанот, при што го добива нејзиниот билет.

„Култура плус“ игра улога и на современ културен информатор, кој известува за самите настани и идната програма од оваа област, преку практичен календар на настани. Репертоарот е проширен и со известувања за нови книги и дивидија од локалните книжарници, односно дивидитеки, како и со можноста за коментирање од страна на посетителите.

Сличен македонски сервис, кој го покрива подрачјето на Скопје, нуди веб-сајтот „Веб култура“. За жал, непостоечката инфраструктура за електронско плаќање му оневозможува соодветно да ја обавува својата функција, па како и другите слични сајтови мора да комбинира и аналогни методи, наплата „на рака“ при самата достава на билетите.

ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: често
Брзина: средна
Функционалност: добра
Код: АСП, Флеш
Дизајн: комбиниран
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: делумно
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 5/10
Јазик: хрватски
Адреса: www.kulturaplus.com
Датум на пишување: 27.07.2006.

Нема коментари: