27 јули 2006

Девојки заглавени со коли

„Девојки заглавени со коли“ е германски веб-сајт основан 2003 година, кој нуди фотографии и видео-клипови од жени кои се обидуваат да ги ослободат нивните коли од низа ситуации, како заглавување во кал. Комбинацијата на автомобилски фетишизам и факторот „дама во неволја“ воглавно ги заинтересирува или привлекува посетителите.

Во 2004 година, овој веб-сајт ја има добиено наградата „Веби“ – „оскарот на вебот“ - во категоријата „чудно“, како и Наградата избор на народот. Иако во наредните години го нема повторено истиот успех, сепак привлекува и позитивно и негативно внимание од блогови до влијателни магазини како “Вајерд“, а особено од веб-сајтови кои нудат линкови до галерии поврзани со хумор, еротика и популарна култура.

Од аспект на употребливост, основен недостаток на веб-сајтов е користењето на рамки (фрејмови), кои оневозможуваат добар пристап на пребарувачите. Кај врските за симнување на филмчиња се следи добра пракса и нивната големина во мегабајти е експлицитно наведена.

ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: повремено
Брзина: средна
Функционалност: средна
Код: комбиниран
Дизајн: рамковен
Навигација: стандардна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 6/10
Јазик: англиски
Адреса: www.carstuckgirls.com
Датум на пишување: 27.07.2006.

Нема коментари: