08 октомври 2007

Клуб на железничарски моделари „Загреб“

Клубот на железничарски моделари „Загреб“ ги собира ентузијастите заинтересирани за моделарство и макетарство, промовирајќи ја дејноста преку основни информации.

Така, може да се дознае кои се основните поделби на моделарството, кои стандарди и размери се користат, кои се сериски производители на модели на железници, како и од каде може да се дознае повеќе за оваа област. Најинтересни се фотогалериите со изработени макети и фоторепортажите од активностите на клубот, преку учество на изложби и настани, меѓу кои и Денот на хрватската железница.

Занимливостите од историјата на железницата исто така вреди да се прочитаат, особено нејзината улога во пропагандните активности во времето на комунизмот.

Иако во интерфејсот преку линкови е најавена и англиска и германска верзија, на овие јазици се достапни само насловните страници, на кои има само неколку основни податоци, како адресата и дејноста на клубот.

ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: неопределиво
Брзина: брзо
Функционалност: мн. добра
Код: ХТМЛ
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 5/10
Јазици: хрватски
Адреса: www.kzmz.hr
Датум на пишување: 27.07.2006.

Нема коментари: