08 октомври 2007

Сите империи

„Сите империи“ е заедница на интернет посветена на историјата на светот, основана 2001 година. Нејзини членови се професори по историја, историчари и ентузијасти кои сакаат да го промовираат знаењето од оваа област. Нејзиното „срце“ се форумите кои имаат разновидна публика и членство од целиот свет. Проектот исто така обезбедува веб-простор, контакти и истражувачки информации за низа академски проекти и содржи збирка на написи напишани од членовите на форумите.

„Сите империи“ е во приватна сопственост и не поддржува ниедна форма на комерцијализам. Одбива да постави платени огласи од други веб-сајтови, одбива да постави линкови до веб-сајтови кои бараат претплата, а не прифаќа финансиски прилози од своите членови. Сите активности како програмирање, администрација, одржување и контрола се во рацете на членовите-волонтери.

Приклучувањето на оваа заедница овозможува одлична прилика за историчарите и историчарите-аматери од Македонија да ги промовираат информациите од оваа област за кои малку се знае надвор од земјава.

ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ПХП
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 5/10
Јазик: англиски
Адреса: www.allempires.com
Датум на пишување: 27.07.2006.

Нема коментари: