09 октомври 2007

Снипшот – фотошоп преку интернет

„Снипшот“ овозможува обработка на фотографии и е најнова алатка од палетата на апликации за канцелариско работење кои не мора да се инсталираат, туку се достапни преку интернет. Фотографиите може да се симнат директно од веб или да се качат од хард-дискот на корисникот.

Штом влезат во процедура, врз нив може да се применат операциите на промена на димензиите, сечење на делче (кроп) и ротирање. Едиторот е интуитивен и едноставен за користење, а обработката не влијае на оригиналот – сите резултати се снимаат под нови имиња и на хард-диск, но и директно на веб, на пример на Фликер.

Апликацијата работи и со прилично големи слики, со тежина до 10 мегабајти или димензии до 5000 х 5000 пиксели, а поддржува низа вообичаени и невообичаени формати, меѓу кои векторските ЕПС и СВГ, а може дури да увезува и први страници од ПДФ-документи.
„Снипшот“ го пробавме по препорака на познатиот велешки блогер Горан Андреев.

ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: автоматски
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ASPX
Дизајн: комбиниран
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 0/10 (нов сајт)
Јазик: англиски
Адреса: snipshot.com
Датум на пишување: 14.08.2006.

Нема коментари: