05 ноември 2007

Розали Бак, дизајнерка

Розали Бак е дизајнерка од Холандија фасцинирана со медицината, од знањето до материјалите кои доаѓаат од тој свет. Нивната намена и симболизам, да го лечат или заштитуваат човековото тело, ја пренесува при изработка на предмети за секојдневна употреба.
Меѓу нив се куклички направени од завои, памукчиња и хируршки конец, како и садови за течност кои се буквална копија на некои од човековите органи, на пример во форма на срце наменет за вино.
Сите основни информации од сајтов се сместени во една слика, претставени во форма на графикон. Тоа остава огромен простор за подобрување, со конверзија на податоците во текстуална форма со што ќе се овозможи видливост за машините за пребарување.

ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: еднократно?
Брзина: средна
Функционалност:
Код: ХТМЛ
Дизајн: графички
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: нема
Јазик: холандски
Адреса: www.rosaliebak.nl

Нема коментари: