11 ноември 2007

Пикникфејс

Пикникфејс е канадска комедијантска дружина од Халифакс, Нова Скотија. Работат мултимедијално, со комбинација на живи настапи и видео-записи. Нивниот клип "Пауертрст", пародија на реклами за енергетски пијалоци, е еден меѓу најпопуларните на Ју тјуб.
Името наводно потекнува од изјавата на Гручо Маркс, американски комичар од првата половина на дваесеттиот век, кој доби "втор живот" преку италијанските стрипови за Дилан Дог. Тој наводно рекол: "Можеш да направиш ѕвезда од некое лице, но не можеш и излет!"
Нивниот сајт на убав и сеопфатен начин ги претставува пред потенцијалните муштерии и обожаватели – со вести за наредни настапи, фотогалерии и видео-клипови со скечеви.


ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: повремено
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ПХП
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 3/10
Јазик: англиски
Адреса: њњњ.пицницфаце.цом

Нема коментари: