11 ноември 2007

Фејсбук

Фејсбук е овогодишниот Мајспејс, но и многу повеќе. Причината за тоа не е само огромниот број нови корисници на оваа алатка за социјално вмрежување, туку и тоа што управата овозможила сајтот да се користи како платформа за развој на други апликации по принципот Веб 2.0.

На пример, кај вашиот пријател видите модул со кој тој си бележи во кои сè градови бил низ светот и сакате истиот да го користите и вие. Со вградување на модулот, вие се поврзувате неговите автори, кои можеби извлекуваат податоци за мапите од светот од трет систем, итн.

Додадена вредност на системов е ширење на основна свест за приватноста. На пр. корисниците може да контролираат кои делови од нивните профили ќе бидат достапни кому.

ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: секојдневно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ПХП и др.
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: ххх
Гугл-ранг: 8/10
Јазик: англиски
Адреса: www.facebook.com

Нема коментари: