14 ноември 2007

Викито на Робот чикен

„Робот чикен“ е пародична ТВ-серија која се прикажува на американскиот канал „Адалт свим“. Базирана на скечеви изведени со анимација на играчки по принципот слика-по-слика, во последните две години постигнува огромна популарност заради еретичкото „читање“ на разни омилени референци од популарната култура.

На „Ју тјуб“ може да се најдат многу од скечевите во форма на пиратски видео-клипови, а има и низа имитатори, поттикнати од навидум едноставниот метод на производство.

Серијата е исполнета со нивоа на специфични алузии поврзани со теми од телевизијата, филмови, спорт, религија, политика, моторни пили и многу други области. Целта на викито е да им се овозможи на верните обожаватели да ги испоуловат и објаснат сите такви детали и да го споделат тоа знаење со остатокот на светот.

ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ПХП
Дизајн: вики
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 0/10
Јазик: англиски
Адреса: www.robotchicken.org

Нема коментари: