17 декември 2007

Последната крв

„Последната крв“ е веб-стрип од жанрот хорор/научна фантастика со едноставно постапокалиптично сиже: откако зомбија ја освојуваат земјата, група вампири се борат да ги заштитат последните преживеани луѓе за да може да се хранат со нивната крв.

Во основа, прародител на делата од овој жанр е книгата на британецот Ричард Матесон, „Јас сум легенда“ (1954), во која единствениот преживеан човек се бори против целосно вампиризирано човештво. Идејата има доживеано низа адаптации, директни како истоимениот филм со Вил Смит (2007), или варијации на тема како „Омега човекот“ (1971) и зомбифицираниот „28 дена подоцна“ (2002).

Стрипов има прилично свеж пристап, надополнет со одличен цртеж.


Дополнување: 2-3 пати неделно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: комбиниран (вордпрес)
Дизајн: стриповски
Навигација: стандардна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: статички
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 5/10
Јазик: англиски
Адреса: www.lastblood.com
Напишано: 03.12.2007.

Нема коментари: