22 март 2008

Блогот на Паблишер

Паблишер е личен блог на Гоце Митевски на кој се презентираат информации за слободен софтвер, веб и графички дизајн, музичка продукција, како и за сè друго што претставува личен интерес на авторот.

Блогот постои од почетокот на минатата година и претставува спонтан израз на интересите на неговиот автор. Презентирајќи теми кои се интересни за него самиот, блогот нуди содржини кои често се проследени со субјективно мислење, сепак засновано на разработена информација. Иако нема прецизен интервал на објавување на нови содржини, она што ќе се објави, секогаш претставува приказна за себе, понекогаш раскажана во неколку реда, а некогаш разработена во многу повеќе.

По точно една година од своето постоење, благодарение на Лугола - група на ГНУ/Линукс корисници од Битола, блогот, со сета своја содржина, мигрираше на нова локација: pablisher.lugola.net. Освежен, попрегледен и пожив од претходниот, новиот Паблишер уште појасно ја изразува идејата на авторот - следење на сопствените интереси и нивно споделување со сите кои ги имаат истите.

Блогот е лиценциран со Криејтив комонс лиценца, поточно со онаа која дозволува слободна употреба на неговите содржини за било какви цели се додека се наведува нивниот извор и додека тие не се користат за комерцијална употреба. Новиот Паблишер кон ова го додава и условот за споделување под исти услови во случаи на модификација на неговите содржини.

Дополнување: повремено
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: модерен
Навигација: едноставна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 4/10
Јазик: македонски
Адреса: pablisher.blogspot.com
(pablisher.lugola.net)

Нема коментари: