07 април 2008

Само 2 клика до вашите омилени страници

Само 2 клика (онли2кликс) е името на еден веб-сајт кој има за цел да им го направи поедноставно пристапувањето до омилените страници на луѓето во нивните секојдневни активности на Интернет. Сајтови кои имаат улога на обележувачи на омилените страници на корисниците има и други, така што онли2кликс не е единствен. Тој е поинаков од другите бидејќи е пред се наменет за поставување како домашна страница во прелистувачот за запаметените страници да ни бидат секогаш на 2 клика од нас.

Сајтот бара регистрација на посетителите кои сакаат да станат негови корисници. Регистрацијата е толку кратка, што нема да ја почувствувате. А со тоа си обезбедувате пристап до вашите омилени локации од било кој прелистувач, од било кој компјутер кој има пристап до Интернет во светот.

Помеѓу останатото, онли2кликс овозможува назначување на свое име за секој додаден линк и автоматско правење слика од соодветната страница. Страниците може да се меморираат во различни категории, да се подредуваат според неколку критериуми или слободно да се влечат низ домашната страница. За персонализирање на нејзиниот изглед можете да примените некоја од понудените теми или пак да си додадете своја. Некои од попопуларните пребарувачи можат да се користат и директно од почетната страница.

Дополнување: повремено
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Политика за приватоност: има
Дизајн: веб 2.0
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 4/10
Јазик: англиски
Адреса: www.only2clicks.com

Нема коментари: