07 април 2008

Како работат нештата?

Која е разликата помеѓу кенгур и волаби? Дали луѓето би можеле да живеат без да се хранат? Како е возможно исчезнувањето на едно глечерско езеро во Северна Америка? На сите овие прашања има одговор онлајн библиотеката „хаустафуоркс“ („како работат нештата“).

Веб-сајтот постои веќе 10 години и е доста популарен помеѓу Интернет корисниците. Тоа е така бидејќи неговите содржини даваат одговор на прашања за кои луѓето често би се прашувале, а не би знаеле каде на друго место да погледнат за одговор. Што и да ве интересира како работи, зошто се случува или дали е возможно, побарајте одговор прво овде. Користете го пребарувачот кога имате конкретна нејасност или шетајте низ категориите кои ве интересираат за да си го пополните слободното време, занимавајќи се и надградувајќи ги своите знаења. Како што веб-сајтовите добиваа повеќе мултимедијални карактеристики и содржини, така и „хаустафуоркс“ ги следеше трендовите, па како посебна категорија на содржини ги издвои видео прилозите. Енциклопедиски информации, мапи од светот кои ја презентираат географската распределба според различни критериуми и експертски рецензии се само дел од содржините на сајтот. Во целост, сајтот е од информативна природа, но содржините кои ги нуди се специфични, необични и интересни. Затоа ви препорачуваме да го посетите.

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: текстуален
Навигација: средна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 5/10
Јазик: англиски
Адреса: www.howstuffworks.com

Нема коментари: