05 април 2008

За секоја девојка и жена

Шајн е нов, одличен нов веб-сајт за мајки, девојки и жени воопшто кој функционира како посебен јаху сервис. Неговата содржина е пред се од информативна и забавна природа. Сите нешта кои би ја интересирале една девојка или жена може да се најдат на шајн. Доволно е да го посетите еднаш за да решите дека треба да стане дел од вашата колекција на омилени веб локации и сајт кој секојдневно ќе го посетувате, па дури и повеќе пати во денот.

Дизајнот е многу модерен и прегледен. Големите наслови, розовите имиња на категориите и распоредот на елементите на страницата е сосема според правилата на т.н. веб 2.0 изглед. Дојдете на шајн за да читате дневни вести од разни области, но и да дознаете многу тајни кои секоја жена треба да ги знае. Дознајте дали секое црно чоколадо е калорично, прочитајте ги петте причини поради кои не треба да ја напуштите вашата работа, четирите начини на кои можете да бидете добри кон вашето тело оваа недела, разгледајте низ љубовните и секс совети, бидете подобар родител итн. Содржините пленат уште во првите неколку секунди. Навистина, толку информации за жената, презентирани на таков начин едноставно нема да остават рамнодушна ниедна посетителка на овој сајт.

Покрај читањето содржини, посетителите кои имаат регистрирано своја јаху адреса, можат низ многу едноставна постапка и самите да напишат нешто кое може да се објави како блог пост. Ваквите нови содржини посебно се издвоени на почетната страница. Во рамките на сајтот, може да се користат и некои од останатите јаху сервиси, како што е проверка на вашата имејл адреса, проверка на временската состојба во вашиот град, дневниот хороскоп и секако, директно одовде можете да ја користите основната функција на јаху како пребарувач.

Дополнување: постојано
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: веб 2.0
Навигација: средна
Политика за приватност: има
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: нема
Јазик: англиски
Адреса: shine.yahoo.com

Нема коментари: