29 април 2008

Временска прогноза

Weatheronline е најпрецизниот онлине известувач за временската состојба за градовите и државите од светот. Наједноставен начин да стигнете до информациите за времето во одреден град е со испишување на поштенскиот број или евентуално и името на градот. Како резултат на тоа ќе можете да видите која е максималната и минималната температура која се прогнозира за актуелниот ден, потоа моменталната температура, моменталниот притисокот и моменталната брзина на движење на ветерот. Ако обожавате Сонце, можете да добиете приказ и на сончевите часови по регионите низ земјата. Редовно освежување на информациите има за Скопје и Охрид, иако во последно време изгледа дека редовно се ажурирани и податоците за останатите градови од Македонија: Берово, Битола, Крива Паланка, Прилеп и Штип. Веднаш откако ќе го селектирате саканиот град, ќе добиете графички и текстуален приказ на временската состојба за три дена по ред. По желба, можете да ја видите и прогнозата за наредните денови, а покрај тоа можете дополнително да се информирате и за состојбата на облаците, ветерот, притисокот итн.

Дополнување: редовно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Политика за приватоност: има
Дизајн: комбиниран
Навигација: средна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 6/10
Јазик: англиски
Адреса: www.weatheronline.co.uk

Нема коментари: