19 мај 2008

Онлајн компјутер за секој

„500 милиони луѓе секојдневно пристапуваат на интернет од интернет клубови – jooce е нивниот нов дом“ вака гласи паролата на веб-сајтот кој го промени начинот на кој го перципираме вебот. Џус е, наједноставно кажано, ваш личен оперативен систем со кој се здобивате во моментот кога ќе станете негов регистриран корисник, при што пристапот до него е возможен од било кој компјутер поврзан на интернет во светот. Ова е многу згодно за интернет зависниците кои постојано наоѓаат интересни информации на веб, но не секогаш имаат практичен начин нив да ги зачуваат за во иднина.

Џус е вистинско олеснување за интернет корисниците, прелесен за користење, преубав за гледање. Накратко, преку Џус можете да ги користите неколкуте најпопуларни програми за чет комуникација, кои вообичаено би требало да ги имате инсталирано на компјутерот од кој сакате да им пристапите. Понатаму, можете да си организирате листи со омилени видеа кои директно од вашиот Џус десктоп можете да ги прегледувате, потоа да додавате аудио фајлови кои секогаш и секаде ќе ви бидат достапни за преслушување, да креирате папки во кои ќе си сместувате било какви фајлови организирани на начин кој е за вас соодветен итн. Интерфејсот на системот е достапен и на македонски јазик, благодарение на еден од неговите тројца основачи, Александар Стојаноски, кој е Македонец.

Дополнување: еднократно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: ултра модерн, веб 2.0
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 6/10
Јазик: повеќејазичен
Политика за приватност: има
Адреса: www.jooce.com

Нема коментари: