15 мај 2008

Веб-собиралиште за информатичарите од Македонија

www.informaticari.net е веб-портал кој неделава доживува графичко освежување И прилагодување на содржините со цел негова поголема функционалност. Во рамките на порталот продолжува да функционира форумот за поддршка, кој пред се треба да им послужи на македонските информатичари и студенти по информатика во размена на искуства, знаења и информации, но кој може да го користат и сите негови останати посетители.

Покрај форумот, на порталот се објавуваат новости од светот на технологијата, занимливости, онлајн игри, се предлагаат добри веб-сајтови и се пишуваат интересни цитати. Целиот портал наликува на форум, што значи изгледа нетипично како за портал, но со оглед на неговата природа и намена, не може да се каже дека е конфузен. Напротив, се одликува со јасна навигација, скромна графика и текст за кој одговорност имаат самите членови. Во секој случај, на порталов му треба доработување, но е одлична иницијатива и се надеваме дека ќе им користи на информатичарите, но и на сите кои се занимаваат со информатика, воопшто.

Дополнување: постојано
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: едноставен
Навигација: средна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Политика за приватност: нема
Гугл-ранг: 0/10
Јазик: македонски
Адреса: www.informaticari.net

1 коментар:

Анонимен рече...

Sajtot e odlicen mnogu mi se dopaga osobeno delot za flash igri izobiluva so golem repertoar i isto taka interesnite statii mnogu mi se dopagaat