19 мај 2008

Нов хитовски онлајн магазин

Хитмагазин“ е нов веб-сајт со крајно едноставен концепт и комерцијална идеја во позадина. Во суштина претставува извор на вести од светот на шоу-бизнисот, музиката и филмот, сите презентирани во вид на кратки најави, со можност за читање на целосните содржини. Тука веќе доаѓа до израз комерцијалната природа на овој веб-производ. Имено, секој посетител на овој сајт може слободно да ги чита кратките најави на вестите, но за да добие пристап до остатокот од содржините, потребно е да испрати СМС порака од својот мобилен телефон која ќе го чини 5 денари, но ќе му овозможи комплетен и неограничен пристап до сајтот во текот на наредните 24 часа.

Во моментот кога оваа услуга беше тестирана, телефонскиот број којшто е оставен на сајтот беше непостоечки, така што не можевме да видиме на колку содржина може да се наиде доколку некој се претплати за услуга. Изгледа дека „хитмагазин“ е нов веб-сајт кој сè уште е во фаза на развој, па веројатно тоа е причината поради која не понуди целосна функционалност. Исто така, на сајтот нема никакви информации за тоа кој стои зад понудените содржини или било каква друга информација, мени со дополнителни содржини и сл. Тоа дополнително го отежнува процесот на проценување на квалитетот на сајтот.

Дополнување: секојдневно
Брзина: средно
Функционалност: лоша
Дизајн: текстуален
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: нема
Јазик: македонски
Политика за приватност: нема
Адреса: hitmagazin.com.mk

Нема коментари: