27 мај 2008

„Клик“ - ново компјутерско списание, достапно и онлајн

На 15 мај, оваа година излезе првиот број од новото компјутерско списание во Македонија – „Клик“. Она што е интересно е дека уште веднаш достапна е и одлично функционира неговата онлајн варијанта. Секако, посетителите на сајтот имаат можност да прелистуваат низ содржините од списанието во ограничена форма.

Некои странски списанија на пример, практикуваат онлајн објавување на дел од текстовите кои излегле во печатеното издание, но на „Кликмег“ ја имате таа привилегија одредени содржини да ги прочитате и доживеете во целост.

За пофалба е начинот на кој е решено прелистувањето на страниците и гледањето на содржините. Дизајнираните страници во автентичен облик се поставени онлајн, а прелистувањето се одвива исто како тоа да се прави во живо. Дополнително, можностите за зголемување и намалување на сликата одлично функционираат (како се движите со глувчето, така ви се прикажува соодветниот дел од страницата во зголемена форма. Исто така, списанието може да се прегледува по дадениот редослед на страниците, или пак посетителот може сам да си ја избере саканата страница, односно пар страници од понудените. За првиот број од списанието беа испечатени 92 страници во боја, 30 од нив можете да ги погледнете и овде. Проверете онлајн дали „Клик“ ќе го задоволи вашиот критериум за добро компјутерско списание пред да појдете во трафика за да го набавите целосно во раце. Списанието има прифатлива цена.

Дополнување: еднаш до сега
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: модерен
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 0/10
Јазик: македонски
Адреса: clickmag.mk

Нема коментари: