14 мај 2008

Постери по мерка и вкус

Доколку сте љубители на постери и никогаш не ви е доволно од нив, посетете го Блок постерс. Тоа е сајт кој на посетителите им овозможува сосема бесплатно закачување на сопствени фотографии и слики на нивните сервери со цел нивна подоцнежна подготовка за прилагодување во форма на постер. Можете да изберете што сакате од вашата приватна галерија, но не е препорачливо да поставувате експлицитни фотографии бидејќи сепак тие стануваат дел од веб серверите на сервисот. Има едно ограничување во поглед на дозволената тежина на фотографиите и сликите која изнесува 1 МБ. Откако ќе го поставите саканото дигитално дело на Блок постерс, преминете на следниот чекор. Овде одредете на колку листови во ширина сакате да го растегнете постерот, одредете му ја ориентацијата на листот (дали да се печати во портрет или во легната ориентација), прецизирајте го форматот на листот и видете колкави димензии ќе добиете за крајниот производ. Димензиите се изразени во стапки, па доколку ви е потребно, искористете некој онлајн конвертор за да ги добиете вредностите во некоја попозната метричка единица (пр. www.onlineconversion.com). Не претерувајте со димензиите доколку користите слика чиј квалитет изразито би се намалил при зголемување на нејзините димензии. На последниот чекор, ќе можете да си симнете пдф фајл со сите составни делови од постерот кој го креиравте после што слободно можете да го испечатите. Доколку се гордеете со вашето дело, можете да го направите и дел од јавната галерија на постери.

Дополнување: еднократно
Брзина: брзо
Функционалност: солидна
Дизајн: едноставен
Навигација: едноставна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 5/10
Јазик: англиски
Адреса: www.blockposters.com

Нема коментари: