06 јуни 2008

Блог за поезијата на Јован Котески

Оваа година уште еден македонски блог ја збогати блогосферата со корисни содржини на македонски јазик. Се работи за поетски блог. Имено, целото поетско творештво на Јован Котески е достапно на блогот jovankoteski.blogspot.com кој го одржува неговата ќерка Јасна Котеска.

Прегледно нанижани, вклопени во едноставниот дизајн, постовите на овој блог претставуваат збирки поезија или одредени поетски творби кои на читателите им овозможуваат уживање во пишаниот збор на овој поет.

Она што го одликува овој блог е неговата прегледност, јасност и прецизност. Страничната лента содржи линк до биографијата на поетот, слики, линкови до сите збирки заедно со годината на издавање, критики за неговите дела, опис на блогот и услови за користење на неговите содржини, линкови до други написи за авторот, избрани парчиња поезија на неговата ќерка, како и уредна архива на постови.

Љубителите на убавиот пишан збор воопшто и конкретно на поетското творештво на Јован Котески ќе сакаат да ја запаметат оваа веб-локација.

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: едноставен, блогерски
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Политика за приватност: нема
Гугл-ранг: 4/10
Јазик: македонски
Адреса: jovankoteski.blogspot.com

Нема коментари: