06 јуни 2008

Вести за социјално вмрежување

Сервисите за социјално вмрежување се повеќе го привлекуваат вниманието на интернет корисниците. Се повеќе се зборува за нив, се повеќе луѓе ги користат, а самите се повеќе се развиваат и секако излегуваат и нови. За да бидете во тек со новините поврзани со веб-сајтовите и софтверите за социјално вмрежување, како и за да ги користите новите придобивки од нив, ви треба „мешбл“ како веб-сајт кој ако не секојдневно, барем по два-три пати во неделата треба да биде отворен во вашиот интернет прелистувач.

„Мешбл“ е и самиот онлајн заедница на луѓе кои допринесуваат на теми поврзани со новините во сервисите за социјално вмрежување. Функционира по принципот на онлајн маркетинг што до некаде ја оправдува пренатрупаноста со шарени сликички покрај вестите кои се сепак во центарот на вниманието.

Овој сајт е одличен за луѓето кои први сакаат да дознаат кои се најновите сервиси кои го окупирале веб-просторот или што ново нуди некој од нив.

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: веб 2.0
Навигација: средна
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: има
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 7/10
Јазик: англиски
Адреса: mashable.com

Нема коментари: