09 јуни 2008

„Суви икони“ - веб-сајт за дизајнери

Драјајконс“ е сервис кој го работи тим на ентузијасти во областа на графичкиот и веб дизајн и програмирањето. Целта на сервисот е да овозможи само високо квалитетни бесплатни икони и сетови од икони, како и бесплатни графики за општа употреба. Сајтот им е директно наменет на дизајнерите, софтверските и веб развивачи.

Графиките кои се понудени на овој сајт и наменети за бесплатно користење, можат да се преземаат се додека се почитуваат неколкуте услови кои ги пропишува соодветната лиценца. Доколку пак, преземените содржини планирате да ги користите за комерцијална употреба, ќе треба да ја платите комерцијалната лиценца.

Освен икони, на сајтот можат да се најдат и повеќе модерни и уникатни графики за универзална употреба. Ова место е особено препорачливо за дизајнерите, бидејќи покрај заради можноста за преземање, ваквите сајтови се секогаш добредојдени како извор на инспирација.

Веб-сајтот нуди и можност за нарачка на икони за одредена употреба.

Дополнување: повремено
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: ултра модерен
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 6/10
Јазик: англиски
Адреса: dryicons.com

Нема коментари: