09 јуни 2008

Фотокино клуб Тетово - „Чкрап!“

Фотокино студиото во Тетово е основано од група ентузијасти - фотографи од овој град во 1980 година, тогаш функционирајќи во рамките на домот на културата во Тетово. Во 1995 година, заради непријатните околности во Македонија и Тетово од почетокот на овој век, фотографите останаа без простор за работа и место за изложување на фотографиите. Во 2003 година, поранешните членови на студиото го формираа Фотокино клубот „ТЕТОВО“ кој набргу потоа го смени името во Фотокино клуб „Чкрап!“ од Тетово. Веб-сајтот „чкрап“ е во функција на клубот и на многу соодветен начин ја пренесува работата и креативноста на неговите членови.

Најпрво би ја истакнале уредноста како карактеристика која позитивно влијае на добивање убав прв впечаток при посетата на сајтот. Овде можете да прочитате кои се луѓето кои стојат зад целата работа, како тие се развиле во тоа што се итн. За сите нови информации поврзани со фотографијата, можете да читате во категоријата вести, додека календарот на настани може да ви помогне да лоцирате некоја информација која се однесува на некој настан од минатото или некој кој треба да се случи во иднина. Настаните опфаќаат состаноци на членовите на клубот, изложби на членовите од клубот и изложби во Македонија, како и рокови за пријавување фотографии на конкурси.

Вистинско уживање ќе ви понуди галеријата преку која можете да дојдете до делата на конкретен уметник-фотограф. На овој веб-сајт можете да прочитате и за неколку стручни работи кои се поврзани со фотографијата или да се послужите со некои од понудените линкови кои можат да ви помогнат во тоа.

Како посебна целина функционира блогот „чкрап“ кој го карактеризира одличен концепт - фотографии придружени со текст.

Дополнување: повремено
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: соодветен
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Политика за приватност: нема
Гугл-ранг: 1/10
Јазик: македонски, англиски, албански
Адреса: www.chkrap.com

Нема коментари: