16 јуни 2008

Парче од природата на вашиот десктоп

„Она што секојдневно го гледаме може да влијае на нашето расположение и состојба на умот. Разубавете си го вашиот декстоп со позадина која претставува креација на десктопографи (Desktopography) и почувствувајте го мирисот на природата и присуството на надворешниот свет на вашиот компјутер. Доведете ја спокојноста на вашиот десктоп, почувствувајте ја дивината и дадете и на вашата позадина да вдише од свежиот воздух.“ Ова се зборовите кои ќе ве пречекаат на веб-сајтот „десктопографи“. Повеќе од јасно е дека овде ќе најдете десктоп позадини со мотиви од природата, па доколку ви фалеше ваков сајт, престанете повеќе да барате. Изборот на десктопографи не е голем, но е единствен.

„Десктопографи“ е непрофитен веб-проект кој започнал во 2005 година и се уште трае. Тоа е место на кое ќе најдете избрани десктоп позадини со типолошки мотиви зад кои стојат докажани дизајнери. Галериите се организирани според годината на креирање, а самите слики претежно се понудени во повеќе големини.

Доколку пак предизвик ви претставува дизајнирањето на вакви позадини, пополнете ја контакт формата и пријавете се за да го дадете својот придонес.

Дополнување: годишни галерии
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: дизајнерски
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 3/10
Јазик: англиски
Адреса: desk08.customize.org

Нема коментари: