25 јули 2008

Бидете фанки онлајн!

Бифанки“ е исклучително интересен веб-сајт кој особено ќе ви се најде во моментите на здодевност - како кога седнувате пред компјутер по навика, го отворате прелистувачот и веќе не знаете што да правите. Ова е еден од оние сајтови кои ќе ви овозможи да си играте на уникатен начин, притоа ќе ви дозволи да отидете со креативноста до незнајни граници.

Обединува неколку можности на популарните програми за графичка и видео обработка, но специфично е што тие се сведуваат на опции за „картунизирање“ на вашите фотографии. Тоа значи дека откако ќе ја изберете саканата фотографија, ќе можете да направите таа да изгледа како да е извадена од некој цртан филм или можеби повеќе, како слика од стрип. Варијанти има повеќе, а колку веродостојно ќе делува производот, најмногу ќе зависи од вас.

Покрај стандардна обработка на вашите фотографии во вид на стрип, себеси ќе можете да се сместите во некоја средина или ситуација, како всушност добивате т.н. „јуаватар“. Сработеното можете да го споделите преку имејл, како обична обработена фотографија, или пак како електронска честитка со порака, можете да го поставите на некоја од вашите страници за социјално вмрежување, да го зачувате како слика на вашиот компјутер, да го материјализирате во печатена форма или само да го зачувате во вашата „бифанки“ галерија.

Најново на „бифанки“ е најавата на опцијата за изработка на видео од различни стрип слики со можност за додавање на аудио. Оваа опција ќе ви овозможи да се почувствувате како вистински видео артист и монтажер, а во меѓувреме додека „видео картунајзерот“ да стане достапен, испробајте ги опциите кои се сега на располагање. За да добиете идеја што се можете да постигнете со „бифанки“, разгледајте ги советите, придружени со видео.

Дополнување: редовно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: едноставен и модерен
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Политика за приватност: има
Гугл-ранг: 5/10
Јазик: англиски
Адреса: www.befunky.com

Нема коментари: