17 јули 2008

Направете линк од било кој текст

Тајнипејст“ е веројатно најпростиот, најчистиот, најненатрупаниот и најпразниот, а сепак функционален веб-сајт кој би можеле да го посетите. Неговата намена е да создава линкови од текстовите кои посетителите ќе ги ископираат во празното поле предвидено за тоа. Со кликање на копчето сабмит, текстот се зачувува во вид на линк кој директно може некаде да се употреби. Која би била потребата од тоа да правите линк од текст со посредство на веб-сајт како „тајнипејст“, кога секој веб-сајт или друг тип на документ во кој би требало да вклучите линк, сигурно и самиот го поддржува тоа, останува дискутабилно. Веројатно за подолги текстови кои не мора да бидат посебно опишани преку линкуваниот израз, ова може да биде практично решение. Дополнително, доколку некои од корисниците на новите технологии кои немаат искуство во поставувањето линкови, добијат потреба да направат некој, овој сајт би им дошол како олеснување.

Веб-сајтот кој се состои од едно празно поле за внесување текст и две копчиња од кое едното ја креира врската, а другото води кон почетната страница и позадина во градиентно сина боја е достапен, оригинален и привлечен и секако наменски. Дури и да не гледате за што може да ви се најде, посетете го чисто за да видите како функционира. Пријатно ќе се изненадите.

Доколку ви се допадне можноста што „тајнипејст“ ја нуди, истата можете да ја користите и во склоп на вашиот прелистувач Мозила фајрфокс, бидејќи е достапен во вид на екстензија за него.

Дополнување: еднократно
Брзина: брзо
Функционалност: солидна
Дизајн: веб 2.0
Навигација: нема
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Политика за приватност: нема
Гугл-ранг: 4/10
Јазик: англиски
Адреса: tinypaste.com

Нема коментари: