20 септември 2008

Центар за дигитални приказни

Центарот за дигитални приказни е непрофитен проект за развој и истражување, посветен да им помага на луѓето да ги користат новите медиуми во раскажување на значајни приказни од нивните животи.

Дигиталното раскажување на приказни им овозможува на луѓето, кои немаат техничко познавање, преку користење на информациско-комуникациски технологии да создадат видео со кое прикажуваат своја приказна . Најчесто производот е 2-5 минутен филм кој е комбинација од наративен дел од лична приказна, проследен со фотографии и музика.

Страницата на центарот за дигитални приказни овозможува прегледување на видеа од ваков тип, креирани од различни корисници. Видеата се организирани во категории, постои дел за видеа кои се прегледуваат во моментот, како и најнови видеа. Сајтот нуди можност за поставување на свое видео и за тоа секако потребна е регистрација.

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: веб 2.0
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 4/10
Јазик: англиски
Политика за приватност: има
Адреса: www.storycircles.org

Нема коментари: