25 септември 2008

Како најлесно се прави веб-сајт?

Во последно време, се чини дека трендот за правење блогови полека се заменува со нов тренд кој иако може да делува преамбициозно, всушност претставува многу очекувана и природна тенденција. Блоговите се едноставни, но и ограничени, па луѓето сакаат нешто помоќно, кое сепак ќе ја задржи едноставноста. Ова пак им е од особена важност на не толку напредните корисници кои сакаат да истражуваат, како и останатите, но и за едните и за другите, се повеќе станува важно да се троши што помалку време за да се создаваат што повеќе содржини и постигнуваат што поголеми ефекти.

Уибли
е веб-сајт кој овозможува бесплатно и едноставно креирање на личен веб-сајт, кој за разлика од многу вакви сервиси изобилува со огромен избор на дизајнирани шаблони (templates), овозможува додавање на дополнителни страници, создавање на блогови во рамките на веб-сајтовите, додавање на мултимедијални и текстуални содржини со влечење, потоа игри, мапи, можност за рекламирање, читачи на полиња (feeds), како и лични елементи на креаторот. И за сето ова, скоро и да не треба да имате било какви предзнаења.

Ако досега не ви го понудивме вистинскиот сервис за да го изработите вашето онлајн портфолио, тогаш сега е вистинското време да му верувате на вашиот инстинкт и да го пробате Уибли. Ќе се заљубите на прв поглед.

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: веб 2.0
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 7/10
Јазик: англиски
Политика за приватност: има
Адреса: www.weebly.com

Нема коментари: