03 ноември 2008

Дајте им живот на нацртаните животни

Шидони е иновативен веб-сајт за децата и за нивните родители. Претставува место на кое децата можат да ја изразуваат својата креативност, цртајќи животни, сместувајќи ги во некоја средина, после што доделувајќи им движење, всушност им даваат живот. Тоа е замислен свет во кој креативноста на децата не познава граници. Животните не мора да наликуваат на оние од вистинскиот свет, тие може да се целосно креација на детската фантазија.

Креираните животни може да се именуваат, да се хранат со храна која повторно децата можат да ја нацртаат, потоа може да им се доделуваат магични ефекти, како и да бидат главни ликови во нивните игри. Откако детето ќе го нацрта своето омилено животно, може да го сподели со своите другарчиња преку имејл. Предуслов за користење на овој веб-сајт е регистрирање на истиот и инсталирање на потребниот Мајкрософтов софтвер кој ќе го овозможи работењето на апликацијата за цртање во прелистувачот.

Дополнување: непотребно
Брзина: средно
Функционалност: одлична
Дизајн: детски
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 6/10
Јазик: англиски
Политика за приватност: има
Адреса: www2.shidonni.com

Нема коментари: