03 ноември 2008

Бесплатни книги за технологија

Фритекбукс е веб-сајт на кој можат да се најдат многу книги за компјутерски науки и инженерство, како и забелешки од предавања, прирачници и книги за програмирање. Сите материјали се легално и бесплатно достапни преку интернет.

На овој сајт не можат да се најдат пиратски книги, но секој од авторите на книгите може да има пропишано сопствени услови за користење на неговото дело. Книгите можат да се прегледуваат, преземаат и со неколку исклучоци да се печатат на хартија.

Веб-сајтот има многу едноставен, дури и непривлечен дизајн, но затоа е многу уреден и пристапен. Книги може да се пребаруваат по категорија или преку внесување на клчен збор во полето за пребарување, а за сите новини може да се активира системот за известување РСС.

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: текстуален
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: има
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 4/10
Јазик: англиски
Политика за приватност: нема
Адреса: www.freetechbooks.com

Нема коментари: