07 ноември 2008

Џунгл – практично веб пребарување

Џунгл е едноставна веб-апликација за пребарување и навигирање низ најпопуларните извори на интернет, во различни категории. Целта на креаторите на џонгл е да го направат вебот поедноставен за корисниците. Бидејќи пребарувањето понекогаш може да даде премногу различни резултати, од исто толку различни извори, може да биде тешко да се најде најсоодветната информација која ќе одговори точно на нашето барање.
Затоа џунгл овозможува внесување на пребарувачки поим, избирање на категорија на пребарување, на пр. блогови, финансии, работа, видео, шопинг, слики и др., после што се добива еден поинаков начин на презентирање на добиените резултати. Имено, џунгл ги презентира првите 10 резултати од најчесто гледаните веб-сајтови во одредена категорија или поткатегорија.

Овие резултати веднаш се вчитуваат во истата страница, што значи дека не треба да го правите вие изборот на резултатите, туку тие самите ќе се прикажат пред вас. Во горниот дел ќе добиете лента со 10 извори, при што едноставно можете да преминувате од еден на друг. Содржините секогаш се вчитуваат во продолжение.

Доколку ви се допаѓа овој начин на пребарување, тимот на џунгл ви препорачува да го додадете како обележувач или како додаток во прелистувачот Мозила Фајрфокс.

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: веб 2.0
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 3/10
Јазик: англиски
Политика за приватност: нема
Адреса: www.joongel.com

Нема коментари: