05 декември 2008

Векторизирање на растерските слики

Предноста на векторските слики им е позната на оние кои се занимаваат со графички работи, и иако тие често преферираат да работат со такви, тоа не значи дека тие им се секогаш на располагање. За среќа, постојат начини за конвертирање на растерски слики во векторски, а еден од нив нуди „Вектор меџик“. Пред да се израдувате за оваа едноставна онлајн варијанта, веднаш да предупредиме дека потребно е мајсторство за да го постигнете саканиот ефект, а гаранција дека ќе дојдете до посакуваниот квалитет, не постои.

Во суштина, вектор меџик го сработува она за кое е наменет во 5 чекори: избор на саканата слика или фотографија, нејзино конфигурирање со помош на понудените опции, векторизирање, преглед на резултатот и зачувување во неколку различни формати.

За да видите како работи вектор меџик, можете да одвоите 3-4 минути за да го погледнете видео туторијалот или пак да ги прочитате советите достапни во текстуална форма. Примерите ќе ви помогнат да го воочите ефектот од работата на апликацијата, а доколку ви се допаѓа како работи, можете да се одлучите и за комерцијална верзија во десктоп варијанта.

Дополнување: непотребно
Брзина: брзо
Функционалност: средна
Дизајн: веб 2.0
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 6/10
Јазик: англиски
Политика за приватност: има
Адреса: vectormagic.com

Нема коментари: