05 февруари 2009

Брз, ефикасен и кул начин за преземање Јутјуб видеа

Можности за локално преземање на видеата што ги гледаме онлајн постојат, благодарение на повеќе алатки и сервиси кои служат за таа цел. Сепак, помеѓу сите нив, има и такви кои не се комплетно функционални или пак не се многу практични. Денес ви нудиме еден начин за преземање на видеата што ги гледате онлајн на вашите локални компјутери, кој веројатно ќе сакате да го практикувате.

Веб-сајтот кој може, а не мора да го посетите е www.pwnyoutube.com. Не мора да појдете на оваа локација, бидејќи не треба да симнувате и инсталирате никаков софтвер, ниту пак директно да ја користите услугата од адресата на веб-сајтот. Доволно е пред „youtube“ во адресата на секое видео што ќе го најдете и гледате на јутјуб, да испишете „pwn“. На пример наместо http://www.youtube.com/watch?v=HJUkUknYL24, напишете http://www.pwnyoutube.com/watch?v=HJUkUknYL24. Ќе ви се вчита нова страница преку која ќе можете да изберете зачувување на видеото во два популарни видео формати.

Сајтот можете да го користите за да добиете можност за преземање и на јутјуб видеата кои се вградени во други веб-сајтови. За дополнителна практичност, можете да го додадете „букмарклетот“ во листата на вашитите сајтови, за автоматско преаночување кон страницата за преземање на видеата што ги гледате на јутјуб.

Дополнување: нема
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: едноставен
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 0/10
Јазик: англиски
Политика за приватност: нема
Адреса: www.pwnyoutube.com

1 коментар:

savitha рече...

Here is a site that more use full than pwnyoutube.com download youtube videos on the fly,in any format http://youtubeddl.com dirict download from youtube server