06 февруари 2009

Животот и делото на Никола Мартиноски

Посветен на еден од најважните личности за развојот на македонската култура во 20от век, веб-сајтот претставува репрезентација на неговиот живот и делата кои ги има оставено зад себе. Пристапувањето до веб-сајтот нуди пријатно искуство уште од интро страната на која во движење се прикажани неговите дела. Од тука се „прелетува“ кон англиската или македонската верзија до сајтот.

На овој сајт уредно се претставени биографските податоци во врска со професионалниот живот на Никола Мартиноски, потоа делата кои може да се прегледуваат преку галеријата, информации за одржаните изложби и освоените награди.

Проектот е реализиран со финансиски средства од Министерството за култура на Република Македонија.

Дополнување: непознато
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: соодветен
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: има
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 7/10
Јазик: македонски, англиски
Политика за приватност: нема
Адреса: www.martinoski.mk

Нема коментари: