16 февруари 2009

Гевгелија онлајн

Следејќи го трендот на останатите градови, и Гевгелија доби свое онлајн претставување. Дизајниран како типичен портал, со многу различни содржини, од кои некои имаат повеќе, а некои помалку врска со градот, тој делува прифатлив за поширока публика, иако пред се, е наменет за гевгелиската. Бидејќи веројатно се работи за нов производ, категориите се празни или полупразни, но видови содржини има најразновидни. Вести, рецепти, огласи за работа, куќи, викендички, услуги компјутери, продажба на одредени производи и многу повеќе се дел од содржините на порталот.

Тој располага со сопствен форум на кој зачленетите си разменуваат пораки. Во содржините можат да допринесуваат и самите посетители, особено во делот кој се однесува на размена на огласи, рецепти и сл.

Еден вознемирувачки момент претставува лебдечкиот банер на кој е поставено името на дизајнерот во вид на врска до неговата работа, и кој по исклучувањето, повторно се појавува при секое вчитување на страната. Себепромоцијата во вакви случаи е оправдана, но сепак, постојат повкусни начини за тоа, кои не би им пречеле на посетителите во прегледувањето на содржините на сајтот.

Во секој случај, браво за иницијативата и би било убаво и останатите градови, кои се уште не се претставени онлајн, да го следат ваквиот пример и да го збогатат македонскиот веб простор со веб-сајтови од ваква природа.

Брзина: брзо
Функционалност: добра
Дизајн: соодветен
Навигација: средна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: има
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 0/10
Јазик: македонски
Политика за приватност: нема
Адреса: gvg.com.mk

Нема коментари: