26 март 2009

Бесплатен сервис за онлајн средби

Лајвмитапс“ е онлајн сервис за остварување на конференциски врски и онлајн средби со едноставна можност за споделување на десктопот на презентерот со пријавените учесници за проследување на презентацијата.

Интегрираниот скајп за конференциски повици и чет (пишан текст) го прави овој сервис уште подобро решение за онлајн поврзување на било кои точки во светот.

Може да се користи на сите оперативни системи и не бара потреба од било каква инсталација на софтвер, ниту пак некаква посебна хардверска конфигурација или претходно инсталиран софтвер. Презентерот треба само да го регистрира своето членство и да направи канал, кој може да биде приватен или јавен, за да им овозможи на потенцијалните учесници пристап до неговата презентација во реално време.

Како идни опции во рамките на „лајвмитапс“ ќе следуваат можноста за паузирање на презентацијата, како резултат на што презентерот ќе добие нотификација дека некој од учесниците има прашање, можноста за снимање и повторно репродуцирање на целата презентациска сесија, организирање на средби однапред и известување на потенцијалните учесници преку имејл, како и побрз трансфер и многу други карактеристики.

Овој сервис има мноштво предности пред останатите сервиси од овој тип. Најважно е што е сосема бесплатен за користење, нема ограничување ниту во поглед на системските и хардверските побарувања, нити во однос на локацијата и условите за користење, ниту пак во бројот на дозволени учесници по презентација.Најпогоден е за користење во професионални цели, но може да се користи и како систем за учење на далечина.

Дополнување: повремено
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: модерн, едноставен
Навигација: минимална
Пребарувач: има (блог)
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има (блог)
Гугл-ранг: нема
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: www.livemeetups

Нема коментари: