30 март 2009

Фатете ги активностите од вашиот екран

Сигурно досега сте имале потреба да фатите дел од активноста што се одвива на вашиот екран, но или не сте знаеле како да го направите тоа или сте ја комбинирале опцијата Принт скрин од тастатурата со некоја програма за графичка обработка. Секогаш е подобра варијанта да се направи еден, наместо повеќе чекори за да се постигне одредена работа. Па така, ако имате едноставен и функционален софтвер конкретно за таа намена подобро да работите со него, отколку со серија од кратки, но сепак здодевни акции. Програми за фаќање на активноста на екранот или на дел од него има повеќе, меѓу кој еден е понуден на веб-сајтот screenshot-program.com. Оваа рецензија сепак не се однесува на оваа програма, бидејќи ниту е единствена, ниту бесплатна.

На веб-сајтот е понудена можност за преземање на софтверскиот додаток Фајршот за интернет прелистувачите Мозила Фајрфокс и Интернет Експлорер, што нив ќе ги оспособи за директно фаќање на содржината на посетуваните сајтови, како и нивно стилизирање и уредување со разни графички додатоци и забелешки и секако можност за зачувување како слика во неколку формати. Уште една предност на овој софтверски додаток претставува можноста за фаќање на целосната должина на сајтовите, што пак не може да се постигне со опцијата Принт скрин.

Фајршот е одлична алатка за веб-дизајнерите, тестерите, и рецензентите на веб-содржини и истата е комплетно бесплатна.

Дополнување: ретко
Брзина: брзо
Функционалност: добра
Дизајн: текстуален
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 5/10
Политика за приватност: нема
Јазик: англиски
Адреса: screenshot-program.com

Нема коментари: