06 април 2009

Беспрекорна и едноставна фото-обработка

Обработката на фотографии, како и создавањето на индивидуални, креативни, визуелни творби, се чини како се повеќе да се сели онлајн, или барем како софтверската онлајн подлога за таа цел да се развива во чекор со можностите кои ги нудат сериозните програми за графичка обработка. Професионалните графички дизајнери и фотографи, сигурно и понатаму ќе им останат верни на своите офлајн алатки, но дури и тие, во недостаток на основни ресурси, можат да се повикаат на сплешап. Тоа е софтверска апликација, која функционира скоро беспрекорно директно од прелистувачот на корисникот, а нејзиниот интерфејс многу наликува на интерфејсот на популарниот фотошоп.

Без потреба од регистрација, секој може да ја користи апликацијата за да ги направи саканите промени на одредени слики и фотографии кои се наоѓаат локално, каде потоа можат да се зачуваат во неколку различни графички формати. Некои од можностите се следниве: работа со повеќе слоеви, истовремена обработка на повеќе фајлови, креирање и обработка на фотографии од приклучената веб-камера итн. Регистрираните корисници можат да обработуваат слики поставени на некои од популарните онлајн фото сервиси.

Доколку пак, некои интернет корисници имаат потреба од минимални корекции на сликите и фотографиите со кои располагаат, а немаат потреба од напредни опции, можат да се послужат со офлајн верзијата сплешап лајт.

Дополнување: ретко
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: едноставен, модерен
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има (блог)
Гугл-ранг: 6/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: www.splashup.com

Нема коментари: