14 мај 2009

„Твирл“ - десктоп апликација за корисниците на „твитер“

Се чини дека и покрај големата популарност на најмоќниот сервис за споделување на кратки пораки, тој има и свои недостатоци или поточно е непотполн без апликациите и сервисите кои се користат во комбинација со него. „Твирл“ е апликација која овозможува споделување на кратки пораки преку „твитер“ и други сервиси од сличен карактер, преку повеќе кориснички сметки на секој од нив.

Апликацијата треба да се преземе од официјалниот веб-сајт и да се инсталира на компјутерот на корисникот. Предноста од користењето на оваа програма е во можноста за непосредно извршување на различни акции, за кои сервисот твитер сам по себе не е способен. Па така, твирл го проверува спелинот на зборовите напишани на англиски јазик, овозможува директно поставување на слика на твитпик (сервис кој овозможува поставување на слики, со цел нивно споделување на твитер), снимање на видеа преку сисмик и нивно инстантно споделување, кратење на долгите веб-адреси, вкрстено постирање на неколку сервиси истовремено, како на фејсбук, мајспејс, линкдин итн.

Апликацијата е достапна за виндоус и за мекинтош оперативните системи и е бесплатна за користење.

Дополнување: ретко (блог)
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: комбиниран
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 5/10
Политика за приватност: нема
Јазик: англиски
Адреса: www.twhirl.org

Нема коментари: