15 мај 2009

„Твитајте“ во групи според вашите интереси

Како што расте интересот за социјалните мрежи на интернет помеѓу корисниците, така се зголемува нивниот број и причините поради кои корисниците би сакале да се поврзуваат. Сервисот „Твитер“ кој во моментов го окупира светот благодарение на можноста за споделување на кратки пораки помеѓу избрани корисници, привлекува толку многу внимание, што просто е невозможно да се добројат останатите сервиси и софтвери кои служат како негово дополнување.

Еден таков сервис кој се чини интересен и корисен е „Твајбс“, кој овозможува креирање на твајб-групи според личен интерес. Секој член на сервисот може да креира најмногу 3 групи во моментов, кои добиваат свое URL. Доколку вашиот интерес е фотографија, маркетинг, астрологија или која било тема од која било област, зголемете ја ефикасноста на вашите секојдневни кратки пораки и споделувајте ги со оние кои најмногу ќе бидат заинтересирани за истите и оние кои ќе бидат најмногу мотивирани да придонесуваат. Споделете го URL-то на вашиот твајб преку имејл, твитер или на кој било начин со што ќе ги поканите луѓето да се приклучат кон него. Заинтересираните твитер корисници ќе треба да пуштат твит кој го содржи целосното URL на вашиот твајб за да станат дел од групата. Понатаму, сите членови на одредена твајб-група ќе треба да користат одредени клучни зборови кога ќе пуштаат кратки пораки, за да тие се појавуваат во групата.

Доколку темата која ве интересира, ја отворил некој пред вас, едноставно приклучете се. За пасивните корисници, без потреба од регистрација, достапни се последните пораки по теми, објавени во вид на река.

Дополнување: многу често
(од страна на корисниците)
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: текстуален
Навигација: средна
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 0/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: www.twibes.com

Нема коментари: