11 ноември 2009

Дигитално списание за 30 секунди

Изворите на содржини на интернет не секнуваат. Таман кога ќе помислите дека сте запознаени со сè што е актуелно и сè што ве интересира, некој ќе ви прати линк кој води до некој многу интересен, но, на долго разработен напис. Секако, не можете да прочитате се што има на интернет, но некои содржини, вреди да ги запаметите и да им се навратите. Начини за ова постојат повеќе, но „таблоид“ нуди еден поинаков, уникатен метод на зачувување на вашите омилени извори на информации, секако во дигитален формат.

Функционира на основа на RSS, што значи дека сајтот кој сакате да го додадете како извор за вашето идно списание мора да има активен RSS фид. Потоа, треба само да ги додавате ваквите адреси во предвиденото поле за таа цел. Како резултат на ова, веднаш можете да преземете PDF документ кој ќе ги содржи сите активни содржини во фидот, распоредени едно по друго.

Дополнителна, практична можност нуди опцијата за оставање на вашата имејл адреса на која, дневно или неделно можете да добивате вакви лични, по свој вкус, скроени списанија. Ако се одлучите за оваа варијанта, во имејл пораката ќе добиете преглед на содржината која е вклучена во документот кој пак можете да го читате онлајн веднаш или да си го преземете и читате кога ќе имате слободно време за тоа.

Сервисот можат да го користат и уредници на веб-сајтови кои сакаат да им понудат уште една можност на своите корисници да доаѓаат до нивните содржини. Бидејќи сајтот не бара регистрација, многу е брз за прилагодување и користење, но тоа истовремено отвора простор за злоупотреби на посетителите чии имејл адреси се познати за други. Сепак, сервисот е корисен, затоа е и препорачан за сајт на денот. Останатото го оставаме на совеста и ставовите на неговите корисници.

Дополнување: нема
Брзина: брзо
Функционалност: добра
Дизајн: едноставен
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 5/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: www.tabbloid.com

Нема коментари: