17 ноември 2009

Научете да изработувате оригами

Оригами е древна традиционална јапонска уметност во која не е потребно ништо освен парче хартија, за да се создаде приказ на некој предмет. Притоа се употребува само еден лист без да се сече, лепи и црта на него, туку само се превиткува.

Токму на ова локација и вие можете да научите да изработувате барем неколку оригами во облик на животни кои авторот на сајтот ги објаснил преку видео туторијали. Без никаква потреба од регистрирање или претплаќање на сајтот можете да ги погледнете видеата каде многу умешно е прикажана детална изработка на оригамите, објаснувања за тоа каква хартија ви е потребна, а интересно е тоа што авторот во некои од видеата создава и приказна правејќи го моделот.

Дополнување: ретко
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: соодветен
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 4/10
Политика за приватност: нема
Јазик: англиски
Адреса: www.pem.org/sites/origami

Нема коментари: