09 ноември 2009

Каква ќе биде вашата книга?

Да поседувате книга со вашето име на нејзината корица и таа да е наменета за пазарот, е навистина големо достигнување кое понекогаш изгледа толку невозможно, најчесто поради тоа што одзема многу време, потребни се многу финансиски и технички средства или соодветен издавач кој ќе одговори на вашите замисли како таа треба да изгледа.

Затоа тимот на „Блурб“ успеа да создаде еден креативен издавачки сервис, доволно паметен и едноставен така што од кој било готвач, сликар, поет, родител или страстен љубител на патувањата му дозволува да стане автор на негово сопствено дело кое ќе може да го употреби за лични потреби или пак да го намени за пазарот. Постапката за изработка на книгата се одвива многу лесно и едноставно. Се што треба да направите е да се регистрирате на сајотот и да го преземете бесплатниот софтвер „Блурб СмартБоок “ кој е практичен за употреба. Се што треба да направите е да го одберете форматот кој ви одговара, да прикачите слики и текст, да си го определите дизајнот без никакви ограничувања, односно се зависи од желбата на корисникот.

Колку ќе ве чинат книгите секако зависи од бројот на страните, големината, односно форматот, боите, материјалот на хартијата и корицата и секако количината на копии кои ќе ги нарачате, а почетната цена е околу 5 американски долари. Исто така морате сами да ги платите трошоците за достава до вашиот дом. Доколку не сте задоволни од доставата, има политика на враќање на нарачката, но морате да ги исполнувате условите за остварување на истата.

Дополнување: ретко
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: соодветен, модерен
Навигација: нормална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 7/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: www.blurb.com

Нема коментари: