09 февруари 2010

Интересен сервис со можност за заработка преку споделување видеа

БлипТВ“ претставува платформа за креаторите на веб шоуа, кој нуди беплатен хостинг, дистрибуција до други мрежи, необврзна можност за маркетинг со добивање удел од приходите од рекламите и управување со видеата согласно потребите на корисникот. Создаден е во 2005 година, а денеска тој има 22 милиони гледачи кои имаат можност да гледаат преку 2.4 милиони епизоди (видеа).
За да можете да станете корисник на овој сервис потребно е да направите свој профил, преку кој ќе можете да прикачувате свои видеа. Бесплатниот профил овозможува прикачување на видеа со максимално времетраење од 2 часа и помала брзина за прикачување. Така што, за видео со времетраење од 10 минути ќе треба да почекате околу половина час. Доколку сакате да имате претплатнички, односно професионален профил, кој ќе ве чини 8 американски долари месечно или 96 американски долари годишно со што би добиле и 2 дополнителни месеци бесплатно, видеата кој ќе ги прикачувате ќе можат да бидат со времетрање до 6 часа и брзината за прикачување ќе се зголеми во зависност од интернетот кој го користите. И двата профила овозможуваат можност за заработка преку додавање на реклама, која би се појавувала пред почетокот на видеото и заработената сума би се делела 50:50 помеѓу создавачот на содржината и “БлипТВ“.

Сервисот исто така овозможува симнување на скоро сите поставени видеа на сајтот бесплатно, вклучувајќи ги и оние кои ги има транскодирано во флеш. Видеата кои ги имате поставено на сервисот исто така можат и директно да бидат дистрибуирани на многу други сервиси како што се Јутјуб, Фејсбук, Ајтјунс, Вимео, МСН видеа и на многу други сервиси и мрежи.

Дополнување: редовно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: прегледен, едноставен
Навигација: нормална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 7/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: www.blip.tv

Нема коментари: